Wie zijn wij

Yvonne van der Graaf (1950)

portret Mijn hele leven ben ik gevoed met- en omringd door kunst. Vele tentoonstellingen heb ik mogen inrichten.
“Novynu” is in de loop van mijn leven mijn “inspiratiewoord” geworden.

Novynu staat voor: yvon nu, ruimte, vrijheid, kracht, uitdaging, passie, processen, emotie en kleur. Gedurende mijn drukke en inspirerende werkleven, hoofdzakelijk in de grafische sector, voelde ik mij sterk verbonden met de veranderingsprocessen binnen organisaties en de mens daarin. Na mijn werkleven is er meer ruimte ontstaan om mijn kunstzinnige reis te maken. Mijn ruimtelijke objecten werk ik voornamelijk uit in gemengde techniek. Ik gebruik veel verschillende materialen die leidend zijn bij mijn creaties. Deze vorm van creëren geeft een zekere spanning en aan mij de volledige ruimte om te zijn wie ik ben.

Rob van Deelen (1946)

portret “Stenen spreken met hun structuur, vorm en kleur. Het is uitdagend om een deel ervan te bewerken en een deel origineel te laten”.

Van jongs af aan al hebben kunstuitingen mijn belangstelling, want kunst emotioneert. De muziek heeft daarin een groot aandeel, maar met name de fotografie en de beeldhouwkunst inspireren en verrijken mijn leven. Zowel passief als actief kan ik daarvan genieten. Mijn beelden zijn vooral abstract van vorm en ik werk meestal ‘en taille directe’ In mijn foto’s is mijn interesse voor details zichtbaar.